tiistai 25. maaliskuuta 2014

Porvoo - Borgå


Porvoo sijaitsee etelärannikolla, Uudellamaalla. Sen asukasluku on noin 50 000. Porvoo on kaksikielinen kaupunki, josta suurin osa on kuitenkin suomenkielisiä.

Porvoo on historiallisesti merkittävä kaupunki. Porvoossa ja sen lähistöllä on asunut vaikuttavia suomalaisia henkilöitä kuten kansallisrunoilija J.L Runeberg ja taidemaalari Albert Edelfelt.

Porvoo on kauneimmillaan kesäisin. Täällä voi viettää kesäpäiviä joen rannalla syöden jäätelöä ja nauttia kauniista maisemista sekä kuljeskella vanhassa kaupungissa ihaillen pieniä putiikkeja ja kahviloita. Etenkin kesäisin Porvoossa vierailee paljon turisteja ja kävijöitä. Kesällä jokilaivat kulkevat Helsinki-Porvoo-Helsinki-väliä, jolloin pääsee näkemään kauniita merimaisemia. Kulkuyhteydet esimerkiksi Helsingin ja Porvoon välillä toimivat hyvin ja Porvoon sisäinen liikenne toimii sujuvasti koko Porvoon alueella. 

Moderni ja laajeneva kulttuuri -ja kongressikeskus Taidetehdas sijaitsee aivan Porvoon Campuksen vieressä.  Taidetehtaalla voi shoppailla, vierailla eri tapahtumissa ja näyttelyissä, käydä elokuvissa sekä nauttia arvostettujen ravintoloiden herkkuja.   

Porvoossa on loistavat liikunta-ja ulkoilumahdollisuudet – useita kuntosaleja, liikuntahalleja ja ulkoilureittejä. Talvisin voi lasketella Kokonrinteen laskettelukeskuksessa.

Porvoon Campuksen opiskelija-asunnot ovat Kevätkummussa (n. 2,5km päässä Campukselta) ja Huhtisissa (n. 3km päässä Campukselta).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti