keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Back in Borgå



Nu är veckan i Jönköping över och efter att ha återhämtat oss har vi kommit in i vardagen här på Campus.

Det var en intressant och framför allt en rolig vecka som vi upplevde tillsammans med klassen. Programmet var så gott som fullbokat med föreläsningar och företagsbesök, men under kvällarna hann vi njuta av samvaron i fina staden Jönköping som ligger fast vid Vättern.

Största delen av tiden spenderade vi på Högskolan i Jönköping – som är ett stort campus i centrala Jönköping med över 10 000 elever. Högskolan består av fyra skolor – hälsohögskolan, tekniska högskolan, internationella handelshögskolan och högskolan för lärande och kommunikation. Vi fick bekanta oss med vardagen vid de olika fakulteterna och kunde konstatera att tydliga skillnader mellan våra studiesystem finns – i både gott och ont.

Mest givande under resan var ändå företagsbesöken, vi besökte två av de största reklambyråerna i Jönköping. Av dem fick vi en klar bild av deras bransch och även en hel del tips för marknadsföring överlag – såväl i dagens läge som i framtiden. Något som tydligt framstod under besöken var att svenskarna har förstått vikten av det visuella.

Vi hann också med mycket roligt, vi lärde oss t.ex. att baka polkagris i den ”pittoreska” grannstaden Gränna. Under kvällarna tog vi det lugnt och gick igenom dagens händelser medan vi åt middag på restaurang. Sista kvällen/natten blev vi inbjudna till Studentkårens egen nattklubb – var vi tog ut de sista av resan och släppte loss på dansgolvet.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti